top of page
antiagingshow1

Szemöldök styling cérnával

Kamaszkorom óta csipesszel igazítom a szemöldökömet, nem csinálok belőle nagy ügyet. Nincs kedvenc szemöldökformám, annyit teszek csak, hogy igyekszem megtartani a szőrszálak természetes ívét. Nemrégiben egy profi szemöldök stylist kezei közé kerültem a BeautyPest szalonban, és a szemöldökformázás egészen új dimenziója nyílt meg előttem.


Míg a kétezres évek elején a cérnavékony, rajzolt szemöldök volt a divat, mostanában inkább a dús, természetes változat hódít. Nekem szerencsém van, soha nem követtem a vékony szemöldök trendet, a szőrszálak így nem koptak el, most is lehet miből dolgozni. A BeautyPest szalon különlegessége, hogy évekkel ezelőtt brow barként indult, majd ez egyre bővülő szolgáltatásoknak és a vendégkörnek köszönhetően kinőtte magát. Ma már nem csak a szemöldökük miatt járnak ide a vendégek, ettől függetlenül a szemöldök formázás még mindig kedvelt szolgáltatás náluk.



Egy 40 cm hosszú cérnaszállal tépik ki az ember szemöldök szálait
A szemöldök styling cérnával egy ősi indiai módszer ( Fotó: Vincze Máté)


Ősi indiai módszer

A BeautyPest szemöldökspecialista szakembere Indiából érkezett, mint az a módszer, amivel kiigazította a szemöldökömet. A fiatal indiai lány nem csipesszel, se nem gyantával, hanem egy 40 centi hosszú, vékony cérnaszállal varázsolt percek alatt új formát a szemöldökömnek. Egy ősi epilálási technikáról van szó, melyet leginkább az arcon, azon belül is a szemöldökök formázásához használnak. A cérnából masniformát kötnek, amelyen a mozgó csomó tépi ki a felesleges szőrszálakat. Előtte azonban az aranymetszés szabályai szerint pontosan kimérik a tökéletes szemöldök formáját és láss csodát, a végén valóban az arcberendezésemmel leginkább harmonizáló szemöldököm lett. A cérnás módszer természetes, gyors és hatékony, egyszerre több szőrszálat is eltávolít, még a legkisebbeket is, amelyeket csipesszel csak nagy nehezen vagy egyáltalán nem tudunk megfogni és kitépni. Kevésbé fájdalmas, mint a gyanta, kíméletes a bőrhöz, hiszen nincs hőhatás, ami roncsolná a bőrfelszínt.


A cérnás módszerrel a legkisebb szzőrszál is fájdalommentesen eltávolítható
Az aranymetszés szabályai alapján tervezik meg az új szemöldökfazont ( Fotó: Vincze Máté)



Jöjjön egy kis szemöldökfestés is

Életemben először még azt is megengedtem, hogy egy természetes festékkel ráerősítsenek a szemöldököm színárnyalatára. Eddig megelégedtem a természet adta sötétbarna szemöldök színemmel, nem próbálkoztam még sötétebbé varázsolni. Első látásra furcsa volt, hogy a tükörből egy sokkal karakteresebb szempár néz vissza rám, de hamar megszoktam a látványt. Néhány nap elteltével elkezdett halványodni a festék, s mire négy hét után újra elővettem a szemöldökcsipeszemet, már a természetes színű szőrszálakat tépkedtem ki egymás után. Ekkor szembesültem azzal, mennyivel egyszerűbb és kényelmesebb módszer ennél a cérnás szemöldökformázás.

A hennás szemfesték természetes hatást kelt a szemöldökön
Természetes festékkel színezték be a szemöldököm. ( Fotó: Vincze Máté)

A cérnás szemöldök styling és szemöldökfestés után új arc néz vissza rám.
Az eredmény: karakteres szempár. ( Fotó: Vincze Máté)

Ezti is olvasd el!

Comentários


bottom of page